2001. aasta mainekaim kinnisvaramaakler

Äripäeva korraldatud 2001. aasta mainekaima kinnisvaramaakleri valimistel osutus nii notarite, pankade kui teiste kinnisvarafirmade kolleegide, samuti avaliku internetiküsitluse tulemusena kõige hinnatumaks ja usaldusväärsemaks kinnisvaramaakleriks Uus Maa Kinnisvaragrupi maade ja majade maakler Siim Mesila.

Siim Mesila ise märkis asjakohast diplomit vastu võttes, et eks eelkõige ole tegu klientide ja kolleegide-konkurentide poolse tunnustusega, mis on seda hinnatavam, kuivõrd tegemist on praegu likviidse ja sellepärast ka avalikkuse erilise tähelepanu all oleva kinnisvarasektoriga.

“Kliente tuleb üha juurde ja maakleri seisukohalt on ikka eelkõige tähtis nende rahulolu, mis väljendub tehingujärgsetes kirjades ja käepigistustes,” ütles Mesila.

Maaklerite mainekuse edetabelis tuli teiseks Pindi Kinnisvara maakler Pärle Sepping, kolmandaks Rein Rahuoja endanimelisest kinnisvarafirmast.

Tähelepanuväärne on asjaolu, et täpselt samas järjestuses reastusid kinnisvaramaaklerid ka Äripäeva läinudaastasel küsitlusel, ehkki tänavu on küsitluse läbiviimise metoodika mõnevõrra muutunud.

Küsitluse korraldas Äripäev pankade laenuosakondade, notaribüroode ja umbes 70 Eesti kinnisvarafirma vahel, oma hinnangu said lisada ka kõik Äripäeva veebiversiooni kasutajad. Üldse sai hääli ligi paarkümmend maaklerit.